dinsdag

Sc Rot-Weiss Essen - Sc Preußen Münster 1-1

regionalliga west, Georg-Melches stadion (Essen)
24/10/2009, Toeschouwers: 10.022


Voor de tweede wedstrijd van het EFW-weekend ging het richting Essen voor de enige niet-Nederlandse wedstrijd. Ik was al 4 keer eerder op RWE geweest en dat was me nog nooit tegengevallen. Vandaag ging het om een lokale derby waardoor ik vooral naar deze wedstrijd uitkeek. Groepsleider Danny had een bus ingelegd vanuit Tilburg, waarmee we 's avonds ook nog naar Arnhem zouden reizen.

Voor de wedstrijd hadden we in de Essen fanhome afgesproken met een fancoach. Sommige Duitsers waren niet echt opgezet met het feit dat er plots zoveel onaangekondigde Engelsen stonden, echte problemen kwamen er echter niet van.

Na een hapje en drankje(s)ging het richting stadion. Het Georg-Melches stadion wordt momenteel volop verbouwd. De witte tent achter doel en een stuk van de lange zijde waren reeds verdwenen. De bezoekers (naar schatting 3-4000) kregen nu een groot stuk van deze lange staantribune. Van de tweede "kop" bleef dus weinig over. Voor het sfeerstuk moest je nu achter het doel zijn, waar ook wij stonden.

Die sfeer was weer voortreffelijk. Zowel Essen als Münster lieten zich goed horen. Je waande je zeker niet in de 4de divisie. De wedstrijd zelf was een triller. Essen kwam voor, maar moest in de slotminuut toch nog een gelijkspel toestaan, dit tot groot ongenoegen en frustratie van de thuisaanhang. Na de wedstrijd leek het nog even uit de hand te lopen, maar verder dan wat roepen achter de politiecombi's ging het niet. Wij moesten meteen de bus op voor Vitesse - Heracles. Als beide teams volgend jaar nog in dezelfde divisie spelen, kom ik zeker terug voor deze streekderby.










Geen opmerkingen: