maandag

Forest Green Rovers fc - York City fc 2-1

conference, The New lawn stadium (Nailsworth)
06/03/2010, Toeschouwers: 892

Op het EFW-weekend in oktober in Tilburg leerden we enkele Forest Green Rovers fans kennen. Een club die niet echt tot de verbeelding spreekt, maar uiteraard hebben we daar lak aan en ging het enkele maanden later per minibus richting Nailsworth.

Nailsworth is een gehucht van een 6.500 inwoners, we verkozen dan ook te logeren in het iets grotere Stroud. De planning was een Stroudse pub crawl, de wedstrijd Forest Green Rovers - York City, overnachten in Manchester nabij Old Trafford, Everton - Hull op zondag en terugkeren op maandag. Pat en Pieter gingen zelfs nog door en bezochten nog Wigan - Liverpool en Tranmere - Leeds.

Forest Green Rovers speelt sinds enkele jaren in een totaal nieuw stadion. Het oogt zeer steriel en is niet naar de zin van de fans aangezien het helemaal in "the middle of nowere" bovenop een heuvel ligt. Je moet al over een goede conditie beschikken als je deze stijle beklimming wil doen.

FGR staat er niet zo goed voor in de conference (5de divisie) en diende te winnen van het veel hoger geplaatste York wilden ze het behoud nog veilig stellen. Weinigen van de 892 fans waaronder 163 uit Yorkshire geloofden hierin.

Ondanks het overwicht van de bezoekers werd het toch 1-0 tegen alle verwachtingen in. York stelde echter snel orde op zaken en maakte vrij snel gelijk. Ook na de rust was het geen hoogstaande voetbal maar dankzij inzet en een uitstekende keeper Ireland (gehuurd van Coventry)bleven de 3 punten in Nailsworth. Op sfeervlak hoorde je enkel de bezoekers op regelmatige basis, de thuisfans bleven stil. Nog een biertje en het ging richting Manchester voor de nacht.











Geen opmerkingen: