maandag

1.fc Union Berlin - Fsv Frankfurt 1-0

2.bundesliga, Stadion an der alte Försterei (Berlijn)
30/10/2009, Toeschouwers: 13.519


Bij een citytrip hoort uiteraard voetbal! Hertha speelde uit in Dortmund, dus werd het logischerwijs de trots van de Ossies, Union Berlin. Voor een tweede wedstrijd was het nog even twijfelen, maar werd het uiteindelijk DDR-legende Dynamo Berlin.

Eerst naar het stadion an der alten Försterei! Het stadion lag echt in het hart voor het voormalige DDR-gedeelte van Berlijn en is de club van de Ossies. Aangezien wij ergens in het westen logeerden een heuse trip, die we toch iets onderschat hadden. De taxi kostte een 40-50 euro wat toch op een serieus ritje wijst. Daar aangekomen was de teleurstelling groot toen we ontdekten dat er geen bars in de buurt waren. Met temperaturen rond het vriespunt was dat meer dan welkom geweest! Dan maar wat koukleumen tot de wedstrijd aftrapte. Gelukkig vonden we nog een Glühweinkraampje wat de avond toch een een stuk aangenamer maakte! Licht aangeschoten waren we klaar voor de kick-off!

Twee dingen die me opvielen:

- Een gebrek aan bezoekers: Duitse clubs nemen meestal wel wat uitfans mee, maar FSV slaagde er niet in meer dan enkele tientallen bezoekers mee te lokken naar de hoofdstad. Blijkbaar is Eintracht toch te groot om de concurrentie op dat vlak mee aan te gaan.- De sfeer van de Union fans: Nog nooit zo'n goede sfeer gezien bij een buitenlandse trip dan op "Eisern Union". 90 minuten lang geweldig! Ook tegen een mindere tegenstander als FSV. Als Hertha zakt wil ik ze wel eens horen tijdens de derby!

Het stadion zelf was net gerenoveerd. De structuur van het stadion bleef gevrijwaard, het kreeg enkel een dak en werd wat opgeknapt. Het aanbrengen van een dak komt de sfeer en beleving alleen maar ten goede. Een geslaagde restauratie!

De wedstrijd zelf ging redelijk gelijk op. Beide teams maakten aanspraak op een voorsprong, maar gesteund door een fantastisch publiek was het toch de thuisploeg die met de zege aan de haal ging ondanks een wanhopig slotoffensief van de staartploeg.

Na de wedstrijd besloten we met de tram terug te gaan om wat kosten te besparen. Dat bleek een meevaller. Een hele sfeervolle rit. Aan de S-Bahn werd plots aan de noodrem getrokken en ging het in zingende en flessengooiende massa richting station.

Overall was dit de beste hopervaring. Ondanks de bijtende koude, was het een uiterst sfeervolle wedstrijd in een leuk stadion.








Geen opmerkingen: