dinsdag

Barnsley fc - Wolverhampton Wanderers fc 1-1

championship, Oakwell (Barnsley)
25/04/2009, Toeschouwers: 18.288


Ik kreeg van een Antwerpse Barnsley fan al een tijdje de vraag om eens mee naar Oakwell te gaan. Deze keer kon ik mee naar Barsnley - Wolves. Wolves was al gepromoveerd, maar kon vandaag ook de titel pakken. Barnsley zat nog in degradatiezorgen. Het ideale moment om te gaan!

We vetrokken reeds op donderdag nacht om het ontheilige uur 2.45uur. Rond de middag arriveerden we in een zonnig Yorkshire waar we 2 nachten zouden verblijven in een hostel boven een pub. Aangezien we met redelijk veel waren, was het volledig onze inn. Voor ik naar de wedstrijd overga, ook nog even melden dat Barnsley het leukste stadje is om weg te gaan dat ik al op Britse bodem heb gezien!

De Wolves fans mochten nergens binnen en kwamen dan maar in de pub onder onze hostel drinken. Zij zouden vandaag met 6000 zijn om de titel te vieren.

Oakwell heeft 1 leuke oudere tribune, de rest zijn redelijk standaard all-seaters. Wel een prachtig bezoekersvak, zeker als het helemaal vol zit zoals vandaag.

Wolves nam de bovenhand in de eerste helft maar kon niet scoren. Na rust was het Barnsley dat in de 58ste minuut de leiding nam. Dit werd gevierd met een kleine pitchinvasion. Het mocht echter niet baten. In de 85ste minuut maakte Wolves gelijk en werd zo kampioen in de championship. Ook dit werd gevierd met een veldbestorming.

Na de wedstrijd liepen beide teams het veld op en moesten politiepaarden tussen beiden komen. Ook buiten het stadion bleef het even grimmig. Sfeergewijs was Wolves geweldig (geen verrassing als je kampioen kan worden en al zeker bent van promotie). Langs Barnlsey kan zeker geen frequente gezangen, maar af en toe zeer luidruchtig. Na de wedstrijd vierden de Wolves fans (inmiddels met broek tot op de enkels) verder in de pub bij onze hostel.












Geen opmerkingen: