maandag

Barnsley fc - Queens Park Rangers fc 0-1

championship, Oakwell (Barnsley)
24/10/2010, Toeschouwers: 11.944


Ondertussen reeds de derde trip richting Barnsley, maar zeker niet de laatste. Op papier is QPR niet de meest aantrekkelijke tegenstander, zeker niet in vergelijking met Wolves en Newcastle in de twee vorige wedstrijden. Zij brachten respectievelijk 6000 en 7000 bezoekers mee naar Oakwell. Queens Park Rangers werd vandaag aangemoedigd door 574 Londenaars.

Eén van de redenen waarom ik zo graag naar Barnsley ga is het plaatselijke uitgaansleven dat ik toch één van de betere in het Verenigd Koninkrijk vind.

Sfeergewijs was het niet al te interessant vandaag. QPR probeerde wel, maar was gewoon niet talrijk genoeg om indruk te maken. Barnsley was vrijwel heel de wedstrijd niet te horen. Het feit dat ze geen van hun vorige 8 wedstrijden konden winnen speelde wellicht mee. Pas laat in de tweede helft lieten ze van zich horen toen iedereen op een flikkerend scherm te lezen kreeg dat aartsrivaal Sheffield Wednesday achterstond in Cardiff en zo wel heel dicht bij de degradatie kwam.

De laatste thuiswedstrijd eindigde in mineur met alweer een troosteloze nederlaag. Na de wedstrijd volgde nog een veldbestorming ondanks de uitdrukkelijke vraag van de club om dit niet te doen.

De wedstrijd was er één om snel te vergeten, maar Barnsley als stadje maakte veel goed! Zeker de onverwachte Saint George's day viering op vrijdag (de Engelse variant van Saint Patrick's day) was zeer aangenaam. Volgend jaar zeker weer een bezoek aan Oakwell!

















Geen opmerkingen: