maandag

Everton fc - Hull City afc 5-1

premier league, Goodison Park (Liverpool)
07/03/2010, Toeschouwers: 34.682


Na Forest Green Rovers - York en een nachtje Manchester ging het richting Liverpool voor een wedstrijd op iets hoger niveau. Aanvankelijk zouden we naar Manchester City - Tottenham gaan, maar die wedstrijd werd verplaatst. Ik was hier alles behalve rouwig om, want op City was ik vorig jaar al geweest. In de voormiddag ging het nog even langs de stadions van Tranmere Rovers en Liverpool. Op deze laatste locatie deden we nog een pub aan waar we de lokale specialiteit "scouse" (een soort stoofpot in uitgehold brood) geserveerd kregen. Liverpudlians hebben de bijnaam "scouser", dit omdat de vele arme inwoners dit vroeger vaak aten door geldgebrek.

Op het programma vandaag Everton - Hull. Alle reflecties die ik over Everton las voorspelden weinig goed op sfeervlak. Het was dan ook geen verrassing toen de stilte compleet was na aftrap. De Hull fans hadden een mooie repliek voor handen en zongen "just like a library". Ondanks de 5-1 afstraffing en de nakende degradatie vonden de bezoekende fans toch nog de kracht om af en toe de kelen te openen. Everton hoorde ik pas in de laatste minuut toen de 5-1 eindscore al op het bord stond. Na de wedstrijd scandeerden ze nog massaal "USA USA" ter ere van Landon Donovan die ze zo graag op Goodison willen houden.

We werden verwend met 6 doelpunten, zaten in een prachtstadion met een triple decker stand, een stadion dat zelfs nog houten vloerbedekking heeft, enkel de Everton supporters lieten het dus vocaal afweten. Dat laatste was wel een kleine afknapper, maar het stadion en uiteraard de 6 doelpunten maakten veel goed.










Geen opmerkingen: