zondag

Liverpool fc - Manchester City fc

Liverpool fc - Manchester City fc 1-1
premier league, Anfield Road (Liverpool)
22/02/2009, Toeschouwers: 44.259

Na een geslaagd bezoek aan Crewe Alexandra stond Liverpool - Man. City op het programma. Voor mijn mede reisgenoot een lang verwachte droom die in vervulling ging. Zelf heb ik niet zoveel met de meeste premiership clubs en al zeker niet met de grote vier. Fans ziin eerder nummers en het commerciële is overal aanwezig. Langs de andere kant is Anfield Road toch een historische plaats die ik zeker nog wou bezoeken voor ook dit stadion definitief zijn deuren sluit.

De buren van onze Crewe kennis zijn allen Liverpool season ticket holders. Het toeval wou dat ze tegen Man. City niet konden gaan en zo kregen we de gelegenheid om hun plaats bij de Liverpool kop in te nemen.

De Liverpool kop zelf is nog maar een schim van zijn vroegere glorie. Ondertussen is het een all seater geworden, waar je ook daadwerkelijk gedwongen wordt om te zitten. Telkens er iemand voor langere tijd rechtstond kwamen er meteen stewards op af. Tel er dan nog eens een alcohol- en rookverbod bij en je zit in de bioscoop. Buiten het traditionele you'll never walk alone en enkele andere klassiekers was het bijna 90 minuten stil. Ze zouden in het Verenigd Koninkrijk beter een voorbeeld aan Duitsland nemen. Hier heb je nog staanplaatsen, mag je nog drinken, etc. Je kan me niet vertellen dat het daar veel onveiliger is dan in de premiership, maar dit even ter zijde.

Manchester City was bij momenten goed te horen met als hoogtepunt: "You're too fat to referee" tegen de onfortuinlijke scheidsrechter met enkele kilo's teveel. De wedstrijd zelf was vooral in de eerste helft niet om aan te zien. Liverpool speelde onder zijn stand. Ook al konden ze een 0-1 achterstand nog wegwerken, de titelstrijd leek definitief naar Man. United te gaan... Dit tot grote frustraties van de scousers die nu toch al lang op een titel wachten.

Ondanks de tegenvallende wedstrijd, een zo goed als sfeerloos stadion en een gebrek aan alcohol was ik toch blij dat ik Anfield heb kunnen bezoeken. Het stadion mag niet meer dezelfde uitstraling hebben als voor 1994, toch blijft het een monument dat bol staat van emotie en historische feiten.





















Geen opmerkingen: