zondag

Fortuna Düsseldorf - Fc Erzgebirge Aue

Fortuna Düsseldorf - Fc Erzgebirge Aue 0-0
3.liga, LTU Arena (Düsseldorf)
14/03/2009, Toeschouwers: 12.099

Een vrij Antwerp weekend is de ideale gelegenheid om nog eens een buitenlandse wedstrijd mee te pikken. Keulen - Stuttgart bleek reeds uitverkocht te zijn, dus waarom niet eens naar Düsseldorf trekken. Fortuna speelt sinds enkele jaren in de LTU Arena. Een stadion minstens 5 keer groter dan het oude en eigenlijk iets te groot voor de plaatselijke 3de klasser. Een toeschouwersaantal rond de 12.000 in een stadion waar meer dan 50.000 man in kan, oogt niet meteen indrukwekkend. In afwachting van de vernieuwde Bay Arena speelt ook Leverkusen hier zijn thuiswedstrijden en vult dit toch meer dan behoorlijk.

Voor de wedstrijd botsten we op verrassend veel oost-Duitse bezoekers. Toch niet evident voor een verplaatsing van een paar honderd kilometer. Enkelen daarvan hadden blijkbaar wat biertjes teveel en wouden deze met ons delen zoals je op onderstaande foto kan zien. Altijd leuk om met andere fans te verbroederen.

We hadden tickets achter het doel, vlak naast de "kop" van Fortuna. Zoals meestal in Duitsland waren de prijzen ook nu weer heel democratisch (11€). Zoals de score laat vermoeden was het geen spektakel wedstrijd. Weinig kansen voor beide ploegen, ook na een rode kaart voor Aue gebeurde er niet veel. Een laatste slotoffensief van Fortuna bracht het verhoopte doelpunt niet en zo deed Fortuna geen goede zaak voor promotie. Aue dat een matig seizoen speelt leek meer dan tevreden met dit punt.

Op sfeervlak was het best een leuke wedstrijd. Er was weinig volk, maar het volk dat er was, was redelijk luidruchtig. Ook de bezoekers waren geregeld te horen.









Geen opmerkingen: