maandag

Crewe Alexandra fc - Huddersfield Town fc

Crewe Alexandra fc - Huddersfield Town fc 3-1
league one, Gresty Road (Crewe)
21/02/2009, Toeschouwers: 5.056

De link met Crewe is een Crewe fan die nu ongeveer 10 jaar geleden een jaar in Antwerpen woonde. Hij bezocht er een wedstrijd van het glorieuze Royal Antwerp en doet dit sindsdien minstens 1 keer per seizoen. Uiteraard vraagt zoiets om een tegenbezoek. De laatste Crewe wedstrijd die we zagen was al weer 3 jaar geleden. Toen ging het om een wedstrijd tegen Millwall in de championship. Hoog tijd dus voor een nieuw bezoek!

Crewe is ondertussen een club geworden die met league two flirt. Net als vorig seizoen, stonden ze er ook nu weer belabbard voor. Winnen tegen Huddersfield was een must om toch nog uitzicht op het behoud te houden! Crewe trekt de laatste seizoenen ook opvallend minder volk. Daar was vandaag niets van te merken, dit was vooral te danken aan de bezoekers uit Yorkshire die het bezoekersvak meer dan goed hadden gevuld. Ik schat een kleine 2000 fans.

Wedstrijd:

Nadat Crewe nog maar eens op achterstand kwam, kwamen ze uit het niets terug in de wedstrijd. Na de gelijkmaker was het al Crewe dat de klok sloeg. Ze liepen nog uit tot 3-1 uit. Als ze spelen zoals in de tweede helft zie ik ze niet degraderen. Het kan natuurlijk snel terug verkeren. Het worden nog bange weken voor de railwaymen.

Sfeer:

Ondanks meerdere pogingen van de wereldvreemde stewards om iedereen te laten zitten, was er verrassend goede en leuke sfeer langs Crewe zijde. Ze hadden er wel een John fc Portsmouth Westwood figuur met trommel voor nodig. Huddersfield Town kwam er zelden vocaal uit.

Ondanks dat Crewe als een grijze muis bekend staat, vind ik de club op sfeervlak toch niet zo slecht in vergelijking met tal van andere Engelse clubs die ik reeds bezocht.










Geen opmerkingen: