maandag

West Ham United fc - Arsenal fc

West Ham ufc- Arsenal fc 0-1
premier league, Upton Park (Londen)
29/09/2007, Toeschouwers: 34.966

Verslag:

Naar jaarlijkse traditie gingen we ook dit jaar weer naar West Ham met de Belgian Irons.
Deze keer verkozen we toch om eens een "topper" mee te pikken. De Derby tegen aartsrivaal Chelsea leek me het meest interessant, maar die was in een mum van tijd uitverkocht. Arsenal leek ons ook wel wat en de datum kwam goed uit. Dit duel kent misschien niet dezelfde rivaliteit als een West Ham - Chelsea
en een Arsenal - Tottenham, maar het bleef een interessante wedstrijd!

Ook nu was het weer vroeg verzamelen in Kruibeke voor de relatief lange rit richting Londen.
De rit zelf vloog voor bij met de nodige dosis bier en de "ambiance" op de bus. Met 10 keer dezelfde West Ham liederen door de luidsprekers, maar toch bleef iedereen meezingen.

In Londen aangekomen kregen we weer enkele uren tijd om nog wat te eten en rond te lopen. En dan was het weer tijd om naar het stadion af te zakken. Het was nu mijn 4de keer dat ik hier kwam, wat het misschien wat minder bijzonder maakte.

De wedstrijd zelf was uiteraard weer helemaal uitverkocht. Arsenal was zeker favoriet voor dit duel, voor het eerst sinds jaren hadden ze meteen een perfecte start genomen. West Ham wou vooral een rustig seizoen tegemoet gaan na de "great escape" van vorig seizoen.

De wedstrijd ging redelijk evenwichtig op, met enkele reuze kansen voor de Hammers. Maar toch was het Arsenal dat de 0-1 scoorde, voor de meer neutrale fans zoals ik zelf uiteraard niet goed voor de spanning van de wedstrijd.
West Ham jaagde nog lange tijd de gelijkmaker achter na, maar het oververdiende doelpunt kwam er niet. Arsenal won dus met het kleinste verschil na een toch aantrekkelijke wedstrijd.

De West Ham fans zorgden wel voor wat sfeer, maar niet in de mate van het duel tegen Ipswich enkele jaren eerder. De Arsenal fans waren eigenlijk verrassend goed (thuis toch vaak wat minder), maar op verplaatsing zorgen ze toch mee voor de sfeer, althans in dit duel.

Geen opmerkingen: