maandag

fc Den Bosch - Fortuna Sittard 3-1

eerste divisie, De Vliert ('s Hertogenbosch)
23/10/2009, Toeschouwers: 4.334



Eerste wedstrijd van het lang verwachte European football weekends (een verzameling Duitsers, Vlamingen, een Pool, een Nederlander, maar vooral Engelsen). Drijfveer hierachter is Danny Last http://www.europeanfootballweekends.co.uk/. Zelf ontmoette ik hem reeds eerder op fc Brussels - Kas Eupen.

Den Bosch stond al langer op mijn verlanglijstje. fc Den Bosch ligt niet al te ver en is toch 1 van de grotere clubs in de eerste divisie. De club is een typische liftclub die de ere- en eerste divisie regelmatig afwisselt. Nu dus de ideale kans! Na een middagje café in Tilburg ging het met de trein richting 's Hertogenbosch.

Vooraf werden er weinig fans van het financieel getergerde Fortuna Sittard verwacht. Zelf vond ik dat nogal meevallen naar Nederlandse normen, waar er toch geen echte away cultuur bestaat. Sfeergewijs was het wel enkel de thuisploeg die haar duit in het zakje deed. Sfeergewijs is Den Bosch toch wel het beste wat ik al zag in de eerste divisie.

Na de wedstrijd ging het opnieuw per trein richting Tilburg waar een groepje jonge "hooligans" nog wat amok probeerden te maken. Ze stormden het perron op, op zoek naar Sittard fans. Heel zielig om te zien hoe een grote groep 3 jonge Fortuna fans probeerden te belagen. Na nog wat biertjes ging het richting hotel, want het Duitse Essen wachtte op ons!
















Geen opmerkingen: