donderdag

Luxemburg - Royal Antwerp fc 1-1

oefenwedstrijd, Stade muncipal de Pétange (Pétange)
29/09/2010, Toeschouwers: +-400


Enkele weken terug maakte Antwerp bekent een oefenwedstrijd te zullen spelen in en tegen het Groothertogdom Luxemburg. Aanleiding hiervan was het 100-jarige bestaan van de Luxemburgse eersteklasser Cs Pétange. Het ging echter niet om een duel tegen Pétange, maar om een duel tegen het nationale elftal dat zich op deze manier kon voorbereiden op de interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

Rond 14.00uur vertrokken we met 4 richting Groothertogdom. Onderweg verliep alles vlot waardoor we rond 17.00uur aan het stadion arriveerden. Na wat foto's en een Bofferding ging het richting centrum om de lokale cafés te inspecteren. Hier viel me vooral op dat zowat alle cafés bevolkt werden door Portugese inwijkelingen.

In het stadion aangekomen bleek dat er zowat 30 Antwerpfans waren meegereist voor dit vriendschappelijk treffen. In schat dat er in totaal zowat 400 aanwezigen waren. De sfeer werd volledig verzorgd door het Antwerpse gezelschap.

Antwerp dat met een bijna volledig eerste elftal aantrad sleepte na rust een 1-1 gelijkspel uit de brand, een uitslag waar iedereen tevreden mee leek. Voor de interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk zullen ze wel uit een ander vaatje moeten tappen willen ze een afstraffing vermijden.

Na de wedstrijd werd er nog verbroederd in de kantine waar een onverstaanbaar Lëtzebuergesch dominant aanwezig was. Nadien ging het nog even richting centrum waar we Schalke 04 met 2-0 zagen winnen van Benfica tot ongenoegen van de Portugese stamgasten.














Geen opmerkingen: