maandag

East Stirlingshire fc - Saint Mirren fc

East Stirlingshire fc - Saint Mirren fc 3-6
league cup (eerste ronde), Ochilview Park (Falkirk (Stenhousemuir))
02/08/2009, Toeschouwers: 1.024

Tussen de twee Schotse Antwerp wedstrijden in kon ik perfect nog een derde wedstrijd meepikken. De enige mogelijkheid leek de vriendschappelijke wedstrijd Dundee United - Newcastle. Zeker geen slechte affiche, maar toen later bleek dat er die dag ook een bekerwedstrijd op het programma stond twijfelde ik geen moment. Ochilview Park ligt bij Falkirk en dat was toch iets dichter bij uitvalsbasis Edinburgh, dan Dundee. Katergewijs ook een stuk aangenamer!

Zowel Stenhousemuir als East Stirlingshire (die het stadion delen) moesten beiden thuis aan de bak. Stenhousemuir - Saint Johnstone bleef op zaterdag staan, dus werd East Stirlingshire - Saint Mirren als enige wedstrijd naar zondag verzet.

East Stirlingshire speelt sinds het seizoen 2008-2009 in het stadion van buur Stenhousemuir. Reden hiervoor is het niet voldoen van het eigen Firs Park en een gebrek aan financiële middelen om de nodige aanpassingen te doen. De overeenkomst met Stenhousemuir geldt voorlopig voor 5 jaar.

Vierde divisieclub East Stirlingshire of voor de supporters kortweg "the Shire" nam het op tegen Saint Mirren uit de SPL (Scottish premier league). Meteen een affiche van formaat voor de thuisclub.

Van de 1.024 toeschouwers schat ik dat er een 700-800 uit Paisley kwamen. Zij kregen de staantribune achter het doel toegewezen (zie foto's). De homesupport kreeg de enige andere tribune. Deze tribune (the Norway stand) werd gesponserd door de Noorse fanclub van Stenhousemuir. Vraag me niet waarom...

Ondanks het feit dat the Shire numeriek in de minderheid waren, kwam alle sfeer toch verrassend van hen. Het wedstrijdverloop zat er waarschijnlijk ook wel voor iets tussen. Saint Mirren was op een enkele keer na niet te horen.

De wedstrijd zelf was één van de aantrekkelijkste die ik in lange tijd heb gezien. Na amper 10 minuten was het al (logisch) 0-1 voor de bezoekers. De 0-2 en 0-3 volgende al snel, een afstraffing leek in de maak tot er een halfuurtje Shire madness volgde. De vierde divisie club maakt zowaar voor rust nog 3-3 gelijk! De fans wisten niet wat ze zagen en Ochilview Park ontplofte. Later werd de logica alsnog gerespecteerd met een 3-6 zege voor de SPL club, maar daar trokken de Shire fans zich weinig van aan. Ze hadden een geweldige wedstrijd gezien van een moedig Shire. De Schotse lower divisions nodigen alvast uit voor een nieuw bezoek!















Geen opmerkingen: