zondag

Bohemian fc - Derry City fc 1-0

premier division, Dalymount Park (Dublin)
19/07/2009, Toeschouwers: +-1.500


De laatste wedstrijd van de trip vond plaats in Dalymount Park, naar mijn mening het mooiste stadion van Dublin. Ook hier was ik reeds eerder, toen voor de halve finale van de Ierse league cup tegen Cork City. Deze keer zaten we op aandringen van mijn reisgenoot in het bezoekersvak tussen de Derry supporters.

Derry is de vreemde eend in de bijt aangezien het om een Noord-Ierse club gaat. Ze spelen echter al jaren in de Ierse republiek, omdat ze met hun katholieke achtergrond en in het verleden vaak geweldadige fans niet echt meer welkom zijn in de Noord-Ierse competitie. Ondertussen is dat al lang gekalmeerd en kunnen ze gerust weer samen spelen in de Sentanta cup (een competitie tussen Ierse en Noord-Ierse clubs).

Twee jaar terug was de sfeer op Boh's zeer goed, vandaag waren ze amper te horen. Derry had te weinig fans bij om ook iets te betekenen. Opvallend hier was de mondharmonica die vaak het voortouw nam. Volgens enkele fans die ik sprak, was er vandaag zo weinig volk omdat de Europese uitwedstrijd van Derry te kort bij was. Vele fans moesten blijkbaar kiezen. Toch was het een aparte en aangename ervaring in het uitvak.















Geen opmerkingen: