zaterdag

Feyenoord Rotterdam - Nac Breda

Feyenoord Rotterdam - Nac Breda 3-1
eredivisie, De Kuip (Rotterdam)
26/12/2008, Toeschouwers: 41.500

Het was ondertussen alweer twee jaar geleden sinds mijn laatste bezoek aan de kuip. Hoog tijd om een aantal oude bekenden nog eens op te zoeken en wanneer kan je dat beter doen dan op een zonnige en vrije 2de Kerstdag. Ik vertrok reeds 's morgens om nog wat van Rotterdam te kunnen zien, maar van dat voornemen is niet veel in huis gekomen. Na een ticketje te hebben gekocht ging het richting sportcomplex varkenoord waar je één van de weinige drinkgelegenheden kan terugvinden. Na flink wat bijpraten gecombineerd met de nodige dosis jupiler ging het richting stadion voor de wedstrijd tegen Nac Breda.

Wedstrijd:

Veel Feyenoord fans leken zich reeds vooraf bij de nederlaag te hebben neergelegd tegen het veel hoger geklasseerde NAC. Feyenoord kende dan ook een rampzalige eerste seizoenshelft met amper een handvol punten meer dan de degradatiekandidaten en tot overmaat van ramp pakte het geen enkel punt in de UEFA-cup campagne.

Tot ieders verrassing waren het de Rotterdammers die meteen het heft in handen namen en rond het halfuur zowaar op voorsprong kwamen. Nac kon niet echt een antwoord bieden en kwam rond de 45ste minuut 2-0 achter. De onmondige Brabanders probeerden met de moet der wanhoop terug te komen, maar het was Feyenoord dat de wedstrijd definitief wist te beslissen. Na de 3-0 werd het een stuk minder en gebeurde er niet veel meer tot drie minuten voor tijd toen Nac de "eerredder" kon maken. Voor Feyenoord misschien het begin van de wederopstanding? Nac moet door deze nederlaag stilaan de rol met de top lossen.

Sfeer:

Net zoals de andere keren een mak Feyenoord publiek. Enkel in de buurt van het bezoekersvak kon je wat horen, maar het hele stadion heb ik slechts een enkele keer kunnen horen en dit enkel vanaf dat Feyenoord op voorsprong kwam. De Nac fans lieten het dan ook niet na om het legioen hier op te wijzen.

Nac zelf bracht een 300-400 fans mee naar Rotterdam. Toch bedroevend weinig voor een club als Nac, maar dit is blijkbaar in heel Nederland een probleem. Als je ziet dat Volendam soms maar 7-8! fans meebrengt... Enkel Ajax en Feyenoord weten de bezoekersvakken nog te vullen. De Nac fans die er wel waren lieten geregeld van zich horen, ook toen ze al na een half uur achterkwamen.












Geen opmerkingen: