zondag

fc Omniworld - Hfc Haarlem

fc Omniworld - Hfc Haarlem 0-1
eerste divisie, Mitsubishi forklift stadion (Almere)
05/12/2008, Toeschouwers: 732

Een mede Antwerpfan is al een tijdje bezig met het bezoeken van alle Nederlandse clubs uit het betaalde voetbal. Op Twente, Veendam, Cambuur en Go Ahead Eagles na heeft heeft hij ze nu allemaal bezocht. Vrijdag stond een bezoek aan fc Omniworld uit Almere op het programma. Op zich sprak Omniworld (vreselijke naam trouwens) me niet meteen aan, maar een betere gelegenheid om deze club te bezoeken zou zich waarschijnlijk niet meer aandienen.

Met zijn 3 vetrokken we rond 14.00uur richting Almere. Na een korte stop aan de gezellige haven, trokken we in afwachting van de wedstrijd nog even richting centrum. Rond half 7 ging het dan richting stadion. Een stadion met de al even vreselijke naam als de club zelf, het "Mitsubishi forklift stadion".

Sfeer:

Die was niet echt serieus te nemen. Een groepje Almerse jongeren had zich rond een trommel verzameld en liet aventoe eens van zich horen, maar kippevel kreeg je er niet meteen van. Wel origineel gevonden was het "No one knows us, we don't care". In het bezoekersvak zaten ook maar een 10-20 Haarlem fans, waardoor ook vandaar niet echt lawaai kwam.

Wedstrijd:

De eerste helft was naar eerste divisie normen redelijk attractief. De thuisploeg en tevens rode lantaarn had licht overwicht en kreeg enkele goede kansen op de 1-0, maar die werden telkens verkwanseld. Je zag duidelijk dat de ploeg met een gebrek aan vertrouwen speelde. Zoals zo vaak bij een staartploeg ontbrak het beetje geluk en Haarlem kwam dan ook tegen de gang van het spel in, op een 0-1 voorsprong. De tweede helft was een maat voor niets, zeer slecht spel en amper kansen... Enkel de brandoefening in de businessclub zorgde voor nog wat animo.













Geen opmerkingen: