maandag

Lille osc - Aj Auxerre

Lille osc - Aj Auxerre 0-2
Stadium Lille Métropole (Villeneuve d'Ascq)
30/03/2008, Toeschouwers: 16.017

Aangezien ik nog nooit een echte Franse wedstrijd had bijgewoond en ik nu de kans kreeg, besloot ik om ook dit land eens te verkennen op voetbal vlak.

De trip ging naar Rijsel, waar het plaatselijke Lille osc speelt. Lille dat de laatste jaren toch mooie resultaten neerzette in Frankrijk en Europa en nu opnieuw voor Europees voetbal streed. Dit kon dus best nog wel eens een leuke wedstrijd worden.

In afwachting van een nieuw stadion speelt Lille in Villeneuve d'Ascq in een verschrikkelijk stadion. Catering is zo goed als onbestaande, er is een piste rond het veld, het is kortweg een kil en koud stadion dat werkelijk niets uitstraalt.

Sfeer

Doordat het stadion grotendeels open is, is sfeer maken zo goed als uitgesloten. Wij zaten bij de "kop" waardoor er nog wel iets te beleven viel, maar de Franse "megafoonsfeer" trekt me nu toch niet echt aan. Er was ook geen tegenwicht vanuit de Auxerre hoek, die bedroevend weinig fans mee naar Frans Vlaanderen brachten. Zeker als je weet dat Auxerre toch niet onoverkomelijk ver van Rijsel is ... Van een echte away cultuur is er in Frankrijk niet echt sprake. (op enkele uitzonderingen na zoals Marseille en PSG,...) Zels kampioen Lyon neemt amper supporters mee op verplaatsing. De afstanden zijn inderdaad niet altijd evident, maar in Engeland en Italië hebben de fans hier blijkbaar minder moeite mee.

Op vlak van randanimatie was Frankrijk dus een serieuze tegenvaller. Hoewel er zich volgens mij wel leukere clubs in de buurt bevinden, zoals de buren uit Lens.

Wedstrijd:

Op enkele zeldzame momenten na waren het de bezoekers die de boel controleerden, met enkele snedige acties konden ze de wedstijd redelijk eenvoudig controleren en uitspelen. Na de rust viel alles stil, zowel op als naast het veld was er werkelijk niets meer te beleven. Daar kwam nog eens boven op dat er geen bier voor handen was, waardoor het fluitsignaal niet snel genoeg kon komen. 's Avonds stond er gelukkig nog een wedstrijd op de vertrouwde Bosuil op het programma tegen het Waalse UR Namur.







De weinig talrijk opgekomen Auxerre fans.

Geen opmerkingen: