maandag

Barnsley fc - Portsmouth fc 1-0

championship, Oakwell (Barnsley)
20/11/2010, Toeschouwers: 10.908


Ondertussen vinden de Barnsley uitstapjes 2 maal per jaar plaats. Niet dat Barnsley fc zo'n indruk achterliet, maar het stadje is een echte aanrader. Aanvankelijk stond op vrijdag eveneens nog Burton Albion - Bury gepland, maar dat leek niet echt haalbaar. In plaats daarvan bezochten we een dag later de stadions van Leeds United en Bradford City.

Na de bezoeken aan die 2 andere clubs, ging het meteen richting Oakwell voor de wedstrijd van de dag Barnsley - Portsmouth. Pompey degradeerde vorig seizoen uit de premiership en deed het aanvankelijk erg slecht. Inmiddels zijn ze net als Barnsley opgerukt naar de middenmoot. Er gaapte wel slechts een kleine kloof tussen de play-off- en de degradatieplaatsen.

Barnsley nam de wedstrijd meteen in handen en kwam snel op voorsprong. Pompey kon hier weinig tegenover stellen ondanks de hulp die ze kregen van een opvallend zwakke scheids- en grensrechter. Er volgde nog wel een kort slotoffensief van de bezoekers, maar de zege van Tarn was niet meer dan terecht.

Portsmouth bracht 718 bezoekers mee naar South Yorkshire. In het publiek de alom bekende John fc Portsmouth Westwood met de nog bekendere hoge hoed. Ook een koeienbel en trompet waren zoals steeds aanwezig bij Pompey.

De thuisfans waren sporadisch te horen. Ik heb al slechter gezien in Engeland, maar echte "kippevelmomenten" waren er niet bij vandaag. Portsmouth was geregeld goed te horen met het bekende Play up Pompey.

De volgende Barnsley trip staat in mei gepland tegen Millwall.




Geen opmerkingen: