woensdag

fc Schalke 04 - Rangers fc

fc Schalke 04 - Rangers fc 1-0
oefenwedstrijd, Arena auf Schalke (Gelsenkirchen)
19/07/2008, Toeschouwers: 28.350

Op papier één van de interessantere wedstrijden uit het zomerprogramma en aangezien ik nog nooit in de Arene auf Schalke was geweest, de ideale gelegenheid voor een bezoek. Het ging om de jaarlijkse benifietwedstrijd van Schalke . Onder het mom "Schalke hilft" werden de Rangers uitgenodigd voor een oefenduel. Een Britse tegenstander spreekt me altijd wel wat meer aan.

Sfeer:

Langs Schalke kant redelijk, uiteraard rekening houdend met het feit dat het om een oefenwedstrijd ging. Met een gesloten dak die middag galmde het redelijk goed. Langs Schotse zijde onbestaande. De week voordien hadden ze in Preußen Münster nog een redelijk support bij, maar die middag zaten slechts een handje vol Rangers fans in het bezoekersvak en her en der een verdwaalde Schot tussen de thuisaanhang. Tijdens de rust konden we vrij in het bezoekersvak gaan zitten en toen viel pas echt op het leeg het was. Drie jeugdige en op het eerste zicht al redelijk beschonken fans probeerden nog wat "secterian songs" in te zetten, maar daar bleef het ook bij.

Wedstrijd:

Net zoals in de hele Uefacup campagne, speelden de Rangers ook nu weer ultraverdedigend. Niet echt een streling voor het oog dus. Schalke toonde goede wil en trok vaak ten aanval, maar geraakte slechts één keer voorbij het Schotse fort. De wedstrijd zelf was dus redelijk teleurstellend, maar de Arena auf Schalke was ondanks dat het een zeer modern stadion is, toch de moeite om eens te bezoeken.











Geen opmerkingen: